مجله گوفر, معرفی محصول, نقد و بررسی

مزایا و معایب مایکروویو

مزایا و معایب مایکروویو

مزایا و معایب مایکروویو را می‌توان از منظر تاثیر آن بر سلامتی خانواده بررسی کرد. دانشمندان و متخصصان بارها و بارها درباره نکات استفاده از مایکروویو هشدار داده‌اند. طبیعتا این به معنای بد بودن مایکروویو نیست. این دستگاه یکی از پرکاربردترین لوازم خانه و آشپزخانه است و مزیت‌های زیادی نیز به همراه دارد. اما اگر به چند نکته بسیار مهم حین استفاده از آن توجه نکنید، می‌تواند خطرناک باشد و سلامتی شما و اعضای خانواده‌تان را به خطر بیندازد.

لوازم آشپزخانه برای گرم کردن غذا و خوراکی در سالیان اخیر تحولات بسیار زیادی را پشت سر گذاشته است. در حال حاضر، دستگاه‌هایی مانند: مایکروفر، مایکروویو، آون تستر، سولاردام و…هر کدام طرفداران خودشان را دارند و از آن گذشته، هر یک کاربردهای ویژه‌ای نیز دارند. در این بین، مایکروویو اگرچه خیلی جدید نیست اما همچنان فروش بالایی دارد. فروش مایکروویو در این سطح نشان دهنده کارآمد بودن و قابلیت‌های مختلفی است که دارد.

در این مقاله، می‌خواهیم همه چیز در مورد مایکروویو را بررسی نماییم و درباره مزایا و معایب مایکروویو نکاتی را شرح دهیم. با گوفر همراه باشید.

مزایا و معایب مایکروویو

مزایا و معایب مایکروویو

روش کار مایکروویو چیست؟

مایکروویو دستگاهی پیشرفته است که از طریق ساطع کردن اشعه‌هایی با طول موج کوتاه اما با سرعت بالا، کمک می‌کند تا مواد غذایی داخل دستگاه گرم شود. این در حالی است که مهم‌ترین تفاوت مایکروویو و مایکروفر نیز به همین مساله امواج بازمی‌گردد. در مایکروفرها المنت‌هایی تعبیه شده‌اند که افراد می‌توانند از طریق ولوم حرارت المنت‌ها را کم‌تر یا بیشتر کنند و در نتیجه این کار، دمای داخل دستگاه بالا یا پایین برود. اما در مایکروویو، هیچگونه حرارتی در هیچ نقطه‌ای از دستگاه ایجاد نمی‌شود.

در نتیجه، مایکروویو صرفا امواجی را می‌تاباند که آن امواج به سمت مواد داخلی دستگاه می‌روند. اگر چیزی که داخل دستگاه است (همان مواد غذایی) اجازه نفوذ امواج را بدهد، می‌توانند آن را کاملا گرم کنند. در حالیکه اگر همان لحظه شما درب دستگاه را باز کنید، متوجه خواهید شد که هرچند ماده غذایی شما گرم است اما فضای داخل دستگاه عادی است. ویژگی خاصی که مثلا در مایکروفر یا حتی در آون تسترها دیده نمی‌شود.

همه این‌ها باعث شده تا بسیاری از افراد درباره تاثیر مایکروویو بر سلامتی و مزایا و معایب مایکروویو سوال کنند. اما کسی درباره مایکروفر و آون تستر چنین سوالاتی نمی‌پرسد. حال که با طرز کار مایکروویو آشنا شدید، به سراغ رابطه آن با سلامتی می‌رویم.

بیشتر بدانید: قیمت مایکروویو در سال 2021

مزایا و معایب مایکروویو برای استفاده روزانه

موج‌های این دستگاه اگر مستقیما با بدن شما در تماس باشند، احتمال آسیب رساندن به بدن شما بالا می‌رود. اما خب کسی خودش را در تماس با این موج‌ها قرار نمی‌دهد. شما تا زمانی که از یک دستگاه استاندارد و سالم استفاده کنید و هیچگاه زمان فعالیت آن در فاصله کوتاهی از آن قرار نگیرید، هیچ اتفاق منفی برای بدن‌تان نخواهد افتاد.

مزایا و معایب مایکروویو برای استفاده روزانه، نکات مختلفی را دربرمی‌گیرد. اگر به طرز صحیح از آن استفاده کنید، می‌توانید هر لحظه‌ای از شبانه روز مواد غذایی خود را داخل دستگاه بگذارید و در عرض چند دقیقه غذایی را بپزید و یا در کم‌تر از 1 دقیقه بسیاری از غذاهای آماده را گرم کنید. چنین مزیتی در ساعات مختلفی از شبانه‌روز حسابی به نفع شما خواهد بود. علی‌الخصوص در مواقعی که از سر کار به خانه بازگشته‌اید و بسیار خسته هستید.

اما، برای چنین استفاده‌ای، باید به این مسائل دقت کنید:

  1. همیشه درزهای دور درب دستگاه را چک کنید. کافی است که این درزها خراب شوند یا بخاطر وارد شدن ضربه، یک درز کوچک در آن‌ها ایجاد شده باشد. در این صورت، امکان نفوذ امواج مایکروویو به بیرون وجود خواهد داشت.
  2. اگر هنوز این دستگاه را نخریده‌اید و تازه به فکر خرید مایکروویو افتاده‌اید، حتما به استاندارد بودن ساخت آن توجه کنید. بهتر است در کنار قیمت مایکروویو به برند آن نیز دقت داشته باشید. برندهای معتبر ایرانی و خارجی نسبت به این مسائل کاملا حساس هستند و بهترین کیفیت ساخت را بکار می‌گیرند.
  3. سعی کنید وقتی که دستگاه مشغول گرم کردن یا پخت غذا است، از آن فاصله بگیرید. گاهی دیده می‌شود که برخی‌ها از روی عادت موقعی که مواد غذایی‌شان را داخل دستگاه می‌گذارند، روبروی آن ایستاده و به مواد غذایی‌شان نگاه می‌کنند. شاید شما هم تجربه این کار و سر درد بعد از آن را تجربه کرده باشید. اگر امواج دستگاه به هر دلیلی از آن به بیرون درز کند و شما هم بصورت بلند مدت در معرضش قرار بگیرید، ممکن است موجب امراضی مانند: نازایی، مشکل بینایی و مشکلات کلیوی شود.
  4. نکته بعدی، به ظرف‌هایی مربوط است که می‌خواهید با آن‌ها غذای خود را گرم کنید. این مورد را در بخش بعدی بصورت مفصل‌تر بررسی می‌کنیم.
مزایا و معایب مایکروویو برای استفاده روزانه  

مزایا و معایب مایکروویو برای استفاده روزانه

بدترین و بهترین ظروف برای استفاده در مایکروویو

یکی دیگر از موارد مزایا و معایب مایکروویو به ظروفی مربوط است که داخل دستگاه می‌توان یا نمی‌توان قرار داد. از یک سو، هر ظرفی را نمی‌توان بکار گرفت و برخی ظرف‌ها هستند که سلامتی شما را به خطر می‌اندازند. از طرف دیگر، برخی ظروف هم هستند که وقتی غذا گرم شد و آن را با ظرفش بیرون می‌کشید متوجه می‌شوید آن ظرف خودش گرم نشده است.

اما چه ظروفی را نباید داخل مایکروویو قرار داد؟ با پاسخ دادن به این سوال، متوجه می‌شوید که اساسا چه ظروفی را می‌توان برای گرم کردن غذا در مایکروویو بکار گرفت چرا که؛ اکثر ظرف‌ها برای این دستگاه مناسب نیستند.

بیشتر بدانید: قیمت فر توکار گوفر 

استفاده از ظروف فلزی در مایکروویو

بدترین ظرفی که می‌توان در داخل این وسیله قرار داد، ظروف فلزی هستند. چرا که احتمال آسیب رسیدن به دستگاه و حتی وقوع آتش‌سوزی را بالا می‌برند. در واقع، در بررسی مزایا و معایب مایکروویو این را هم مدنظر قرار بدهید که وقتی یک ظرف فلزی را داخل آن می‌گذارید، اشعه‌هایی که به ظرف می‌خورند به سمت دیواره‌های محفظه برگشت داده می‌شوند. به همین خاطر آن اشعه‌ها با سرعت بالا و در دفعات زیاد به دیواره دستگاه اصابت کرده و برای آن مشکلاتی را بوجود می‌آورند.

استفاده از ظروف فلزی در مایکروویو

استفاده از ظروف فلزی در مایکروویو

استفاده از ظرف پلاستیکی در مایکروویو

مورد بعدی در بررسی مزایا و معایب مایکروویو این است که از ظرف پلاستیکی هم نمی‌توان درون آن استفاده کرد. شاید تابه‌حال این جمله را زیاد شنیده‌ باشید که در داخل لیوان پلاستیکی چایی یا قهوه نخورید. این هم چیزی شبیه به همان مساله است. به صورت کلی، ظروف پلاستیکی این مشکل را دارند که وقتی تحت تاثیر گرما و حرارت قرار می‌گیرند، مواد غذایی که داخل‌شان قرار دارد را سرطان‌زا می‌کنند.

شاید شما هم درباره مایکروویو و سرطان شنیده باشید. اما استفاده از این وسیله به خودی خود موجب ابتلا به سرطان نخواهد شد. اما رعایت نکردن چنین دستورالعمل‌هایی موجب می‌گردند تا افراد به انواع سرطان دچار شوند.

استفاده از ظروف سرامیکی در مایکروویو

ظروف سرامیکی، سومین موردی از ظروف هستند که نباید داخل این دستگاه بگذارید. در لعاب ظرف‌های سرامیکی از فلز استفاده شده است و در نتیجه، این ظروف نیز همانند فلزی‌ها عمل می‌کنند. به همین خاطر، احتمال دارد موقعی که امواج دستگاه به آن برخورد می‌کنند، به سمت خود دیواره‌های آن برگشت داده شوند و آتش‌سوزی ایجاد شود.

اما در مقابل؛ برخی از ظروف سرامیکی نیز هستند که برای استفاده در مایکروویو مناسب‌اند و مشکلی پیش نمی‌آورند. اتفاقا اگر از آن استفاده کنید، بسیار کار شما را ساده‌تر می‌سازند چرا که خودشان داغ نمی‌شوند و به راحتی می‌توان آن ظرف و غذای داخلش را از داخل دستگاه بیرون بکشید.

این نوع ظروف سرامیکی را در بازه‌های زمانی طولانی داخل کوره قرار داده‌اند و این مساله، آن‌ها را به ظرف مناسب برای مایکروویو بدل می‌سازد. پس، مورد دیگری از مزایا و معایب مایکروویو این است که هر ظرف سرامیکی برایش مناسب نیست و حتما به نوع ظرف باید توجه شود.

استفاده از ظروف سرامیکی در مایکروویو

استفاده از ظروف سرامیکی در مایکروویو

ظروف پیرکس برای مایکروویو مناسب هستند

بعد از این چند ظرف، به بهترین ظرف برای گرم کردن غذا در مایکروویو می‌رسیم. پیرکس‌ها در آشپزی جایگاه بسیار مهمی دارند. آن‌ها را برای انجام انواع و اقسام کارها می‌توان بکار برد و به همین خاطر نیز، بسیار محبوب هستند. این نوع ظرف را می‌توانید با خیال راحت داخل هر دستگاهی، اعم از: مایکروویو، مایکروفر، آون تستر و … قرار بدهید و مطمئن باشید که هیچ مشکلی رخ نخواهد داد.

ظروف پیرکس برای مایکروویو مناسب هستند

ظروف پیرکس برای مایکروویو مناسب هستند

نتیجه‌گیری: مزایا و معایب مایکرویو

مایکروویو همانقدر که سریع غذاها را می‌پزد یا گرم می‌کند، به همان اندازه هم می‌تواند خطراتی را برای سلامتی افراد ایجاد کند. البته این مساله فقط برای کسانی رخ می‌دهد که نسبت به مسائلی که باید رعایت کنند، اهمیتی قائل نیستند. برای مثال، حتما باید درزهای دور درب دستگاه چک شود تا اگر دچار درز یا سوراخ شده‌اند، سریعا آن ایراد رفع شود. بهتر است حین روشن بودنش نیز از آن فاصله بگیرید تا اگر امواج از آن به بیرون درز پیدا کرده‌اند به شما آسیبی وارد نکنند.

یکی دیگر از موارد مزایا و معایب مایکروویو این است که هر ظرفی را نمی‌توان برای گرم کردن غذا داخل آن گذاشت. بهتر است فقط از ظروف پیرکس استفاده کنید و به هیچ عنوان ظرف فلزی، پلاستیکی، سرامیکی، فویل‌های آلومینیومی و… را داخل آن نگذارید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *